IPBRICK.ICha

Utilizatorii vor ca sistemul lor sa fie disponibil in orice moment.Perioada in care acesta nu functioneaza afecteaza utilizatorii, clientii, vanzarile, veniturile, productivitatea si aproape orice aspect al afacerii dumneavoastra.

Inalta disponibilitate (High Availabilty - HA) este un protocol ce garanteaza o continuitate operationala pe o perioada determinata de timp si este acum disponibila in IPBrick, utilizand un serviciu numit Heartbeat. Ideea principala este de a avea o solutie de clustering cu 2 sau mai multe IPBrick ce ofera:
-    Disponibilitate
-    Incredere
-    Operabilitate
Nota: HA este accesibil exclusiv pentru VoIP si serviciile de E-mail relay.

Avantaje
Avantajul serverelor de clustering pentru HA este observat atunci cand un  nod din retea cedeaza, un alt nod poate rezuma misiunea nodului cedat, iar utilizatorul beneficiaza de acces neintrerupt. Avantajul serverului de clustering pentru scalabilitate include performanta crescuta a aplicatiilor si accesul unui numar mai mare de utilizatori. Va puteti imagina un complex de servere ca o singura resursa de calcul. Cu redundanta totala a serverelor multiple care fac sistemul functional chiar daca unul dintre servere cade, clusterul poate asigura perioade mult mai mari de functionare neintrerupta.

Clusteringul poate fi  grupat la diferite nivele:
-    Hardware
-    Sisteme de operare
-    Sisteme de management si aplicatii
-    Aplicatii de tip middleware (aplicatii de legatura)

Cu cat exista mai multe straturi, cu atat sistemul este mai stabil, scalabil si controlabil.

Cerinte HA
Acestea sunt cerintele minime necesare rularii unui serviciu HA in IPBrick:
-    cel putin 2 servere IPBrick (pot exista si mai multe, in functie de cerintele, nevoile si asteptarile  clientului)
-    toate sistemele IPBrick trebuie sa fie fie aceeasi versiune software;
-    2 placi de retea pentru fiecare server

Puteti vizualiza in figura 1 o diagrama a serviciului IPBrick HA


Server High Availability

Figura 1: Diagrama High Availability

Update 8 disponibil

A aparut noul update 8 pentru IPBrick, care este acum disponibil pentru download.
Principalele caracteristici ale acestui nou update sunt reprezentate de imbunatatiri ale serviciilor de comunicatii, in special pentru functiile telefonice, precum si simplificarea unor unelte de administrare.

Citește mai departe...

TEB 2011

In perioada 20-22 Octombrie 2011, MGT Educational a participat impreuna cu IPBrick Portugalia la Targul Educational Bucuresti 2011.

Citește mai departe...

Participare la Open Source 2011

IPBrick Linux a fost prezent la "Solutions Linux / Open Source", cea mai de amploare expozitie pe teme profesionale de open source din Europa, care a fost organizata la Paris in Mai 2011.

Citește mai departe...

Premiu de inovatie in 2010

IPBrick.Soho a primit de la INTEL Madrid premiul "Innovation Award" pe 2010, dovada ca tehnologia IPBrick continua sa creasca pe piata internationala.

Citește mai departe...