Aplicatii incluse si integrate

BACKUP

Bacula (backup management)
Bacula este un set de aplicatii Open Source, care permit gestionarea salvarii, verificarii si restaurarii datelor intr-o retea de calculatoare de orice tip.
Bacula este relativ usor de folosit si foarte eficient, oferind multe functii avansate de stocare care permit refacerea simpla a fisierelor pierdute sau alterate.

Pentru mai multe amanunte vizitati http://www.bacula.org/en/

ERP

OpenERP
Gestiunea organizatiei nu a fost niciodata mai la indemana si atat de puternica.
Modularitatea Open ERP permite implementarea incapand, de exemplu, cu un modul care satisface anumite nevoi.
Apoi, se adauga functionalitati pe masura apar noi cerinte, ajungand in final la o solutie integrata foarte puternica.

Pentru mai multe detalii: http://www.openerp.com/

CRM

SugarCRM
Aceasta aplicatie gestioneaza relatiile cu clientii companiei. Un sistem de tip CRM gestioneaza toate contactele avute cu un client precum si tot istoricul de comunicare al companiei cu clientul respectiv.

IPBrick.IC este complet integrat cu Sugar CRM si aceasta combinatie este foarte eficienta, de exemplu in momentul in care un client suna compania dvs., se deschide o pagina cu tot istoricul acelui client in relatia cu compania: apeluri telefonice, intalniri, evenimente, vanzari, etc.
Acesta reprezinta un sistem adevarat de CRM (Costumers Relationship Management) folosit din ce in ce mai des, si care se integreaza perfect cu IPBrick.
Pentru detalii:
http://www.sugarcrm.com/crm

GROUPWARE

eGroup Ware
eGroupWare este o aplicatie ce ofera software de grup gata de folosit pentru reteaua dumneavoastra. Acesta va permite administrarea contactelor, intalnirilor, agenda si mail-ul pentru intreg business-ul dumneavoastra. Acesta vine cu o interfata web nativa ce permite accesul la informatii din orice platforma de pe planeta. Mai mult decat atat, puteti sa alegeti accesul la serverul eGroupWare cu ajutorul programului de grup favorit (Kontact, Evolution, Outlook), cu ajutorul telefonului mobil sau PDA. Este disponibil pentru mai mult de 25 de limbi.

Pentru a afla mai multe: http://www.egroupware.org/community_edition

MONITORIZARE RETEA

Nagios si Ntop Problemele de retea se pot rezolva mult mai simplu daca sunt depistate din timp. Aceste doua aplicatii permit monitorizarea retelei in care se desfasoara activitatea companiei.

Nagios controleaza gazduirile si serviciile (SMTP, POP3, HTTP, NNTP, ICMP, SNMP). Este foarte eficient pentru ca trimite alerte in momentul in care este detectata o eroare in retea si se trece imediat la rezolvarea problemei.

Ntop este un instrument cu care se poate verifica performanta retelei, iar fiind o aplicatie WEB, se poate folosi tot timpul in orice loc.

Pentru mai multe detalii: http://www.nagios.org/,    http://www.ntop.org/products/ntop/

EDUCATIE, E-LEARNING

Moodle
Este cel mai folosit sistem de tip e-learning in Portugalia si a fost selectat de Ministrul Educatiei. Moodle, o abreviere pentru Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment, este o solutie open-source care ofera un mediu virtual de educatie.

In acest program se pot administra activitati educationale, se pot defini proiecte comune de catre profesori, se pot crea teste, teme, comunitati online. Este un instrument complex pentru invatamant colaborativ.

Pentru detalii: http://moodle.org/

SUPRAVEGHERE VIDEO

Zoneminder
Aceasta aplicatie este un sistem de supraveghere video peste IP. Zoneminder suporta mai multe tipuri de camere care pot capta orice fel de miscare, iar inregistrarile pot fi vazute in timp real sau dupa eveniment.

Este accesibil printr-o interfata WEB, care permite controlul tuturor camerelor definite in sistem de oriunde din lume.

Pentru detalii: http://www.zoneminder.com/

 

VIDEOCONFERINTA


OpenMeetings
OM este o aplicatie gratuita, accesibila din browser, care permite crearea instant a unei conferinte pe WEB.
Se poate folosi microfonul sau camera video, se pot afisa documente pe un white board, se poate partaja desktop-ul, iar conferintele se pot inregistra.
Este nelimitat din punct de vedere al utilizarii sau numarului de utilizatori.

Pentru detalii: http://code.google.com/p/openmeetings/

MANAGEMENT DE PROIECT

DotProject
In orice institutie exista in permanenta cateva proiecte in derulare in acelasi timp si cateodata este dificil sa le administrezi pe toate. Dar cu solutia DotProject puteti crea un proiect si puteti monitoriza progresul acestuia si contributia angajatilor intr-o maniera simplificata. Este o optiune care poate fi integrata facil in multe solutii open source. DotProject este web-based, astfel poate fi folosit pe orice computer conectat la Internet.


Pentru a afla mai multe: http://www.dotproject.net/

 

VIDEO STREAMING

IPBrick.live - Corporate TV
Este posibil acum sa detineti propriul canal de televiziune cu ajutorul sistemului IPBrick.LIVE si a modulului Corporate TV, o solutie completa care poate revolutiona comunicarea companiei si a clientilor sai.

Comunicarea în direct este mult mai eficienta decât orice alt tip de comunicare. Solutia IPBrick.LIVE poate asigura urmatoarele servicii:

  • Filme
  • Reclama
  • Imagini
  • Informatii produse de iMeter
  • Indicatii despre sistemul de ticketing
  • Noutati /informatii în banda de jos (RSS)
  • Calendar de evenimente

Informatii video pe ecrane sau online

Solutia Corporate TV merge mai departe decât simpla afisare pe o retea de ecrane, si permite de asemenea emiterea pe Internet. Cu o singura tehnologie, se pot astfel gestiona 2 forme foarte eficiente de comunicare!

Gestiune simpla si centralizata

Arhitectura centralizata de gestiune IPBrick permite ca un singur administrator sa urmareasca si sa controleze mai multe sisteme IPBrick.LIVE care sunt integrate cu Corporate TV. Printr-o interfata simpla si intuitiva, se poate adauga tot continutul multimedia care se sincronizeaza automat în toate serverele IPBrick.LIVE, chiar dispersate geografic. În plus, administratorul Corporate TV poate controla direct tot continutul directionat pe ecrane si pe terminale.

Continut în functie de audienta

Acelasi server poate trimite continut diferit catre diverse terminale. Acest lucru permite directionarea continutului specific în functie de audienta.

Update 8 disponibil

A aparut noul update 8 pentru IPBrick, care este acum disponibil pentru download.
Principalele caracteristici ale acestui nou update sunt reprezentate de imbunatatiri ale serviciilor de comunicatii, in special pentru functiile telefonice, precum si simplificarea unor unelte de administrare.

Citește mai departe...

TEB 2011

In perioada 20-22 Octombrie 2011, MGT Educational a participat impreuna cu IPBrick Portugalia la Targul Educational Bucuresti 2011.

Citește mai departe...

Participare la Open Source 2011

IPBrick Linux a fost prezent la "Solutions Linux / Open Source", cea mai de amploare expozitie pe teme profesionale de open source din Europa, care a fost organizata la Paris in Mai 2011.

Citește mai departe...

Premiu de inovatie in 2010

IPBrick.Soho a primit de la INTEL Madrid premiul "Innovation Award" pe 2010, dovada ca tehnologia IPBrick continua sa creasca pe piata internationala.

Citește mai departe...