IPBrick.H - HotSpot

Prezentare

Server pentru acces Internet

 

 

 

 

IPBrick.H este un server pentru hotspoturi cu o instalare facila ce administreaza accesul la Internet, intr-o maniera simpla si sigura. IPBrick.H ofera un hotspot cu imaginea companiei dumneavoastra, unde puteti seta sumele ce vor fi incasate pentru conexiunea la Internet si puteti controla ce pagini pot fi consultate.


Vouchere


 • Prepplatite
  - Credite monetare
  - Credite orare
 • Postplatite
  - Facturare dupa accesul la Internet

Configurarea costurilor


 • Definirea costurilor in functie de ora, de ziua saptamanii si posibilitatea crearii de "happy hours"

  Filtrarea Continutului
 • Blocarea paginilor, cuvintelor si streamingului nociv

Managementul latimii de banda


 • Limitarea numarului de download-uri per utilizator
 • System QoS (Quality office Service  ce organizeaza traficul Internet in functie de prioritati)

Detalii

Server hotspot
IPBrick.H este un sistem software pentru hotspot cu o instalare simpla care gestionează accesul Internet. IPBrick.H oferă o soluţie de hotspot având profilul şi imaginea organizaţiei, unde se pot seta costurile de acces ce vor fi percepute pentru conexiunea la Internet şi unde se pot controla paginile la care utilizatorul are acces.


Ce fel de instituii au nevoie de hotspot?

Spatiile deschise de tip digital, Internet cafe, mediile HORECA, instituţiile educative, biblioteci, intreprinderi etc.

 

IPBrick.H cu profilul şi imaginea personalizata

Aceasta soluţie permite personalizarea conţinutului pentru acces Internet, cu contactele proprii instituţiei, informaţii sau publicitate în multiple limbi. Voucherele generate de către IPBrick.H sunt de asemenea personalizabile.

 

Vouchere

IPBrick.H generează 2 tipuri de carduri care indica username şi parola pentru a face autentificarea în sistem: carduri pre-plătite şi cele plătite ulterior.

În cadrul cartelelor pre-plătite exista 2 categorii, una care are credit în numerar şi una care conţine credit în număr de ore. Prin urmare, când se cumpăra un voucher cu creditul în numerar, accesul la Internet va fi plătit potrivit costurilor de la ora accesării. În acest caz este posibil sa se creeze “happy hours”: o anumita perioada din zi costurile pot varia. Dacă se optează pentru varianta de credit în ore, accesul la Internet se face la aceleaşi costuri.

Cartelele post-plătite funcţionează în alt mod: utilizatorul foloseşte accesul la Internet şi la sfârşit este taxat pentru serviciu. Aceasta opţiune este folositoare la hoteluri, care pot oferi acces Internet în camere. Acest serviciu se poate integra cu aplicaţiile pentru managementul de hotel.

Accesul la Internet poate fi gratuit, dar se poate cere în continuare autentificare cu username şi parola, cazul universităţilor de exemplu. Mai exista opţiunea accesării Internetului fără validare, dar cu restricţii.

 

Setarea tarifelor

Una din caracteristicile modulului IPBrick.H este setarea tarifelor. Cu aceasta soluţie este posibil ca suma plătita pentru fiecare acces la Internet sa poată varia în funcţie de ora sau zi. În acest fel este posibil, de exemplu crearea unor tarife speciale (tip "happy hours") la fel ca la tarifele telefonice.


Simplu de instalat

Ca orice modul IPBrick, Hotspot este uşor de instalat - în numai 5 minute se poate avea sistemul gata de configurare. Trebuie menţionat ca este vorba de o soluţie care se bazează pe securitatea şi robusteţea sistemului Linux. Sistemul de Disaster Recovery este de asemenea foarte eficient, în 15 minute se poate reface toate setările sistemului. Pentru a avea Hotspot instalat şi funcţional, se poate achiziţiona fie soluţia integrata - server hardware plus software instalat (IPBrick.G Hotspot) – fie soluţia software instalata pe serverul deja existent al beneficiarului.


Management prin intermediul unei interfeţe simple web

Setările, configurarea şi gestiunea serverului se efectuează prin intermediul unei interfeţe simple de unde se pot genera statistici pentru performanta Hotspot-ului, controlul traficului şi se poate afişa în timp real status-ul utilizatorului şi a creditului.

Pentru a gestiona IPBrick.H au fost create 2 profile de administrare: administratorul care configurează sistemul împreuna cu toţi parametrii inclusiv tarifele, şi operatorul care generează voucherele şi poate controla doar accesul utilizatorilor şi statisticile de trafic..

Gestiunea tuturor serverelor IPBrick.H pot fi făcute de la distanta printr-o conexiune VPN. Astfel, dacă apare o problema, un tehnician se poate conecta la maşină respectiva şi poate interveni fără sa se deplaseze fizic.


Filtrare de conţinut şi management de banda

IPBrick.H acţionează şi ca filtru de conţinut pentru a putea bloca pagini, cuvinte şi conţinut audio şi video necorespunzător, asa cum este acest lucru definit de către administrator. Permite de asemenea limitarea funcţiei de download per utilizator atunci când reţeaua este pre încărcată.

Update 8 disponibil

A aparut noul update 8 pentru IPBrick, care este acum disponibil pentru download.
Principalele caracteristici ale acestui nou update sunt reprezentate de imbunatatiri ale serviciilor de comunicatii, in special pentru functiile telefonice, precum si simplificarea unor unelte de administrare.

Citește mai departe...

TEB 2011

In perioada 20-22 Octombrie 2011, MGT Educational a participat impreuna cu IPBrick Portugalia la Targul Educational Bucuresti 2011.

Citește mai departe...

Participare la Open Source 2011

IPBrick Linux a fost prezent la "Solutions Linux / Open Source", cea mai de amploare expozitie pe teme profesionale de open source din Europa, care a fost organizata la Paris in Mai 2011.

Citește mai departe...

Premiu de inovatie in 2010

IPBrick.Soho a primit de la INTEL Madrid premiul "Innovation Award" pe 2010, dovada ca tehnologia IPBrick continua sa creasca pe piata internationala.

Citește mai departe...