IPBrick.SCHOOL - server scolar all-in-one

IPBrick.SCHOOL este o inovatie pentru învatamântul IT. Este o solutie care ofera un desktop multi-sesiune proiectat pentru mediul scolar de viitor, bazat pe un set terminale ieftine conectate la un server IPBrick (în locul unei infrastructuri scumpe de computere pentru studenti). Cu aceasta solutie, orice scoala poate instala în 30 de minute un server conectat la pana la 64 de terminale cu unul sau mai multe sisteme de operare diferite pentru statiile de lucru ale studentilor! Un proces automat 100%!

server educational all-in-one

Eficienta costurilor

Achizitionarea IPBrick.SCHOOL reduce foarte mult costurile pentru ca nu mai este nevoie de un computer pentru fiecare student, ci numai un set de terminale ieftine. Aceasta este o solutie flexibila eficienta din punct de vedere a costurilor ce poate îmbunatati performanta financiara a scolilor, centre de tip help desk sau call center, institutii guvernamentale si alte tipuri de organizatii pentru ca ofera o mentenanta mult mai simpla, centralizata si ieftina.

De fapt, daca un desktop se avariaza, trebuie înlocuit doar terminalul, si în mai putin de 5 minute se poate continua lucrul, fara alte configuratii sau instalari.

Simplu de gestionat

IPBrick.SCHOOL este foarte simplu de gestionat: instalarea este automata, toate configuratiile pot fi setate într-o interfata prietenoasa web într-o tehnologie scalabila. Nu necesita tehnicieni specializati, si 2 ore sunt suficiente pentru a scolariza directorul IT sa gestioneze serverul. În cazul unei defectiuni hardware, tehnologia IPBRICK are functia eficienta de Disaster Recovery care permite reluarea lucrului în numai câteva minute.

Schimbarea sistemului de operare fara repornirea masinii

Cu IPBrick.SCHOOL este posibil ca un utilizator sa lucreze cu desktopuri cu multiple sesiuni în mai multe sisteme de operare, fara a trebui sa reporneasca terminalul. Aceasta înseamna ca se pot rula sesiuni simultane atât în Windows cat si în Linux. Marele avantaj al acestei solutii este posibilitatea ca studentii si profesorii sa studieze sistemul de operare Linux pastrând totusi o sesiune de Windows în rulare. IPBrick.SCHOOL este o modalitate de acomodare cu tehnologiile Open Source si sa profite de potentialul enorm al acestor tehnologii.

Configurare si partajare de date

O alta caracteristica interesanta a sistemului IPBrick.SCHOOL este ca totalitatea configuratiilor si datelor sunt centralizate si, indiferent de sistemul de operare în care se lucreaza, utilizatorii partajeaza aceleasi informatii. Toate conturile de utilizator sunt create în IPBrick.SCHOOL, astfel încât sistemele folosesc acelasi username si aceeasi parola. De exemplu, daca un utilizator creaza un folder într-o sesiune Windows, este automat disponibil si pentru urmatoarea sesiune de Linux.

Moodle

IPBrick.SCHOOL suporta instalarea Moodle (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment), un sistem open-source de tip e-learning, care rulează într-un mediu virtual. În acest program este posibila administrarea activităţilor educationale; permite profesorilor sa urmărească proiectele studenţilor şi sa creeze comunităţi on-line. Acelaşi conţinut - E-Mail, Calendar, Contacte şi altele – pot fi partajate intre utilizatori. Sistemul permite de asemenea crearea de informaţii, lecţii, teste şi evaluări.

Virtualizare VMware

Aceste sesiuni in sisteme de operare diferite se executa prin intermediul aplicatiei VMware, integrata cu IPBrick.SCHOOL. Cu VMware va puteti bucura de beneficiile virtualizarii gratuite a sistemului de operare. VMware este o platforma ce creaza si sustine virtualizarea hardware-ului, si care se instaleaza ca o aplicatie pe IPBrick.SCHOOL, impartind serverul fizic in mai multe masini virtuale.

Specificatii:

Capacitate de procesare: 32000 mips

Sistem de operare: IPBRICK.IC

LAN: 2x fast internet

Update 8 disponibil

A aparut noul update 8 pentru IPBrick, care este acum disponibil pentru download.
Principalele caracteristici ale acestui nou update sunt reprezentate de imbunatatiri ale serviciilor de comunicatii, in special pentru functiile telefonice, precum si simplificarea unor unelte de administrare.

Citește mai departe...

TEB 2011

In perioada 20-22 Octombrie 2011, MGT Educational a participat impreuna cu IPBrick Portugalia la Targul Educational Bucuresti 2011.

Citește mai departe...

Participare la Open Source 2011

IPBrick Linux a fost prezent la "Solutions Linux / Open Source", cea mai de amploare expozitie pe teme profesionale de open source din Europa, care a fost organizata la Paris in Mai 2011.

Citește mai departe...

Premiu de inovatie in 2010

IPBrick.Soho a primit de la INTEL Madrid premiul "Innovation Award" pe 2010, dovada ca tehnologia IPBrick continua sa creasca pe piata internationala.

Citește mai departe...